advertentie
zondag 13 februari 2022 18:46

Dronken en high met ongeldig rijbewijs achter het stuur, is niet slim

Dronken en high met ongeldig rijbewijs achter het stuur, is niet slim Foto: Instagram/politie Delfshaven

Een automobilist heeft het zondagochtend wel heel bont gemaakt: hij bleek dronken en high en met ongeldig rijbewijs achter het stuur te zitten en werd tot twee maal toe gepakt door de politie. Zondagochtend vroeg kreeg de politie een melding van een mogelijke bestuurder onder invloed aan de Gustoweg, bij de Gorzen. Bij het tankstation troffen agenten de auto al rijdend aan.

Schiedam - Een automobilist heeft het zondagochtend wel heel bont gemaakt: hij bleek dronken en high en met ongeldig rijbewijs achter het stuur te zitten en werd tot twee maal toe gepakt door de politie.

Zondagochtend vroeg kreeg de politie een melding van een mogelijke bestuurder onder invloed aan de Gustoweg, bij de Gorzen. Bij het tankstation troffen agenten de auto al rijdend aan.

De bestuurder bleek volgens de agenten inderdaad onder invloed. 'Het lukte zelfs niet meer om te blazen maar de alcoholwalm vertelde ons genoeg' aldus de agenten van bureau Delfshaven op Instagram. 'Tevens bleek dat er THC en cocaïne in het speeksel zat. Zijn rijbewijs bleek al ongeldig verklaard door het CBR. De verdachte is vervolgens aangehouden'.

In de auto trof de politie nog een groot keukenmes aan dat in beslag genomen is. De man werd ingesloten om te ontnuchteren.

'Halverwege de middag kon hij vertrekken met diverse processen-verbaal en een rijverbod. Ja, een rijverbod van 24 uur ondanks dat zijn rijbewijs helemaal niet meer geldig is. Dit zijn we verplicht te geven omdat men bijvoorbeeld ook geen fiets mag besturen onder invloed' aldus de agenten.

'De verdachte was niet de eigenaar van de auto. Deze stond aan de straat geparkeerd onder toezicht van camera’s. De verdachte wist dat de auto onder toezicht stond, en werd gewaarschuwd om niet meer te rijden. En dan voelt u hem wel aankomen. Hij stapte toch in de auto en ging weer rijden. Op de Schiedamseweg konden we hem meteen klem rijden. Hij weigerde uit te stappen, waarna hij met gepast geweld uit de auto is getrokken'.

Voor de tweede keer volgde er bloedafname en dezelfde processen-verbaal. 'Nu kwam er ook rijden tijdens een rijverbod bij. De autosleutels zijn de tweede keer afgepakt. Het is niet altijd mogelijk om dat meteen de eerste keer te doen. Daarin maken we afwegingen en hebben we ons aan regels te houden'.

De man zal zich op een later moment bij de rechter mogen verantwoorden. 'De straffen op het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs zijn hoog. De richtlijnen geven bijvoorbeeld bij recidive al 8-10 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf aan' melden de agenten alvast.