advertentie
maandag 14 februari 2022 23:15

Schrijver Jan Brokken te gast in Literair Café

Schrijver Jan Brokken is te gast in het Literair Café op 24 februari. Brokken is, volgens het Literair Café,  één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het genre literaire non-fictie in de Nederlandse literatuur. Zijn jongste boek is ‘De tuinen van Buitenzorg’ uit 2021.

Schiedam - Schrijver Jan Brokken is te gast in het Literair Café op 24 februari. Brokken is, volgens het Literair Café,  één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het genre literaire non-fictie in de Nederlandse literatuur. Zijn jongste boek is ‘De tuinen van Buitenzorg’ uit 2021.

Jan Gordijn van het Literair Gezelschap Schiedam: '‘De tuinen van Buitenzorg’, waarin hij non-fictie, fictie en biografie met elkaar mengt, is gebaseerd op een vooroorlogse briefwisseling tussen zijn moeder die in Nederlands-Indië woonde en haar zuster in Nederland. Brokkens grootste succes tot nog toe was de roman De vergelding uit 2013. Het boek stond lang in de Bestseller Top 60 en werd zowel door lezers als pers goed ontvangen. De roman gaat over het oorlogsverleden van Rhoon, het dorp waar Jan Brokken opgroeide. Brokkens schrijfstijl wordt geprezen om de sobere beschrijvingen, bondige dialogen, kernachtige typeringen, humor en zelfspot. In het geven van lezingen is hij, schreef BN De Stem, 'een onbetwist meester met een heel symfonieorkest in zijn stem’' .

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.