advertentie
dinsdag 15 februari 2022 15:47

KNNV zoekt paddenoverzetters in Schiedam-Noord

Natuurvereniging KNNV afdeling Waterweg Noord is op zoek naar bewoners die willen helpen bij het overzetten van padden in Schiedam-Noord. Rond februari en maart ontwaken de padden uit hun winterslaap en trekken zij tot half april naar hun geboortesloot om eieren af te zetten. In het groene gedeelte van Schiedam-Noord steken veel padden over de weg maar worden zij regelmatig door het verkeer overreden. Bewoners die willen helpen om de padden veilig te laten oversteken kunnen voor meer informatie terecht bij secretaris@waterweg-noord.knkv.nl of bellen naar Geert van Poelgeest (06-33 00 17 42).

Schiedam - Natuurvereniging KNNV afdeling Waterweg Noord is op zoek naar bewoners die willen helpen bij het overzetten van padden in Schiedam-Noord.

Rond februari en maart ontwaken de padden uit hun winterslaap en trekken zij tot half april naar hun geboortesloot om eieren af te zetten.

In het groene gedeelte van Schiedam-Noord steken veel padden over de weg maar worden zij regelmatig door het verkeer overreden. Om het verkeer te waarschuwen plaatst Irado langs de bekende paddenroutes verkeersborden.

Bewoners die willen helpen om de padden veilig te laten oversteken kunnen voor meer informatie terecht bij secretaris@waterweg-noord.knkv.nl of bellen naar Geert van Poelgeest (06-33 00 17 42).