advertentie
donderdag 17 februari 2022 10:56

Grondboringen in Sveaborg

Grondboringen in Sveaborg Foto: archief SCHIE

Bewoners van Sveaborg in Schiedam Noord krijgen de komende tijd te maken met grondboringen. De gemeente is de opdrachtgever. De werkzaamheden duren tot eind maart. De gemeente meldt dat het openbaar gebied, de kades/ beschoeiing en de hoogte van de waterbodem in de ‘gracht’ worden ingemeten. Deze laatste werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit een bootje. 

Schiedam - Bewoners van Sveaborg in Schiedam Noord krijgen de komende tijd te maken met grondboringen. De gemeente is de opdrachtgever. De werkzaamheden duren tot eind maart.

De gemeente meldt dat het openbaar gebied, de kades/ beschoeiing en de hoogte van de waterbodem in de ‘gracht’ worden ingemeten. Deze laatste werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit een bootje. 

Van 28 februari tot en met 2 maart en van 7 tot en met 11 maart voert MOS Grondmechanica grondonderzoek (sondering) en grondboringen uit. De sondering geeft een goed beeld van de bodemopbouw en de draagkracht van de diverse grondlagen. Een groot aantal boringen wordt in parkeervakken gedaan, de parkeervakken zijn dan tijdelijk niet beschikbaar.