advertentie
zaterdag 19 februari 2022 14:07

De dag na storm Eunice: nog veel meldingen en werk voor de hulpdiensten

De dag na storm Eunice: nog veel meldingen en werk voor de hulpdiensten Foto: Twitter/Herman Kriek

De dag na storm Eunice is het nog altijd erg druk voor de hulpdiensten: er komen continu stormschademeldingen binnen. Irado en de gemeente zijn druk bezig om alle rommel op te ruimen. 'Vanmorgen weer begonnen' schrijft wijktoezichthouder Herman Kriek op Twitter. 'Irado is al vroeg begonnen. De eerste container is al weer vol. Een boom werd preventief gekort in verband met een gaslek vlak naast de boom'.

Schiedam - De dag na storm Eunice is het nog altijd erg druk voor de hulpdiensten: er komen continu stormschademeldingen binnen.

IMG 4422

Foto: Instagram/gemeentearchief Schiedam: bedankt hulpdiensten, op de Vondellaan in West 

Irado en de gemeente zijn druk bezig om alle rommel op te ruimen en de schade op te nemen. 'Vanmorgen weer begonnen' schrijft wijktoezichthouder Herman Kriek op Twitter. 'Irado is al vroeg begonnen. De eerste container is al weer vol. Een boom werd preventief gekort in verband met een gaslek vlak naast de boom. Het gaslek was ontstaan doordat de boom, en daarmee het wortelpakket, was gaan schudden door de wind.
Aan de Mozartlaan is een hoog liggende afgebroken tak verwijderd. Er zijn grote stukken dakbedekking op onder andere de Burgemeester van Haarenlaan, de Havenstraat, de Strijensestraat, het Griegplein en het Stadserf verwijderd'.  Hiervoor werd een zogenaamde 'knijpauto' ingezet.

 

Herman Kriek meldt even na 17:00 uur: ‘Nog even de puntjes op i, gaslek Griegplein gedicht. Piepschuim uit sloten project Spaland verwijderd door aannemer en ik zag nog een Caiway kastje openstaan, gelijk maar ff dicht geplakt. Maandag gaat Irado beginnen aan het bomenspul te verwijderen.’

8D64D756 A94B 4019 A634 ABF0AD7AF473

Foto: Twitter/Herman Kriek

De hulpdiensten krijgen aanvragen uit onder meer de Mozartlaan, Julianalaan, Royaardsplein, Tollenstraat en de Harreweg.
Ook Volkstuinvereniging Vijfsluizen aan de Schiedamsedijk en het Proveniershuis in het centrum riepen de hulp van de brandweer in. 

Bij restaurant De Beren aan de Maasboulevard is de afscheiding van het terras kapot gewaaid.

Brandweer druk op BK laan

De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor stormschade aan een dak op de BK laan in West: er was een schoorsteen omgevallen. De rijbaan was enige tijd geblokkeerd.

89807144 310D 428C 8B4F 9DC12310674D

foto: SCHIE 

Flinke boom legt het loodje in het Beatrixpark 

In het Beatrixpark heeft een enorme boom het loodje gelegd. De boom is compleet ontworteld. Het fietspad is hierdoor even niet toegankelijk. Op een later tijdstip zal deze boom ontmanteld worden door de bomenploeg.

27B485A0 176E 4067 8EBC 9ACC3CCC5D59

Foto: Flashphoto.NL


ProRail: Herstelwerk duurt lang, slechts op enkele trajecten treinverkeer

'De schade op het overgrote deel van het spoor is nog groter dan in de ochtend werd ingeschat en het duurt lang om dit te herstellen' meldt ProRail. 'Op dit moment wordt hier door ProRail hard aan gewerkt. We zien dat de regionale vervoerders inmiddels zijn begonnen met opstarten. Ook NS is vanaf 13.00 uur op enkele trajecten met de eerste treinen gaan rijden.

Op de overige trajecten zal NS ook vandaag helaas de gehele dag geen treinen rijden vanwege de grote schade die nog hersteld moet worden. De treinen die rijden, worden getoond in reisplanners. We adviseren reizigers kort voor vertrek een reisplanner te checken'.

RET rijdt weer

De RET heeft de dienstregeling weer hervat. 'We rijden volgens de dienstregeling, met enkele aanpassingen' laat het vervoersbedrijf weten.

Winkelcentrum Spaland weer open

Nadat gisteren de dakbedekking van een flat op het winkelcentrum waaide en veel glas van het dak eraan ging, zijn alle winkels (met enige vertraging) zaterdag weer open gegaan, laat het winkelcentrum op Facebook weten. 

Veel schade in de Gorzen

Mieke Wigmans (bekend van Stichting J&S Projecten) maakte een rondje en schrok van wat ze aantrof. 'Rondje Havendijk, Getijdenpark en Julianapark zoveel bomen en daken beschadigd.' schrijft ze op Facebook.

274461555 4864483286976785 7492069948013574132 n

Foto: Facebook/Mieke Wigmans

Tennissen en dak repareren tegelijk

Bij Tennispark Spieringshoek zijn ze niet zo snel van hun stuk te brengen: 'Mooie dag voor een toernooitje! Tussendoor nog even het dak repareren'.

273640076 3132935793658467 2623492359030964073 n

Foto: Facebook/Tennispark Spieringshoek

Gemeente: blijf alert!

Volgens de gemeente Schiedam is inmiddels de stormschade in de stad 'grotendeels opgeruimd' door hulpdiensten, gemeente en Irado. 'Ook vanavond en morgen wordt harde wind verwacht. Blijf daarom alert op losliggend materiaal of loshangende takken.'

Hoogheemraadschap: geen ernstige schade aan dijken

Ons Hoogheemraadschap Delfland meldt dat er geen ernsitige schade is aan de dijken in onze regio. Maar ze blijven alert want de volgende storm (Franklin) komt er aan.