advertentie
zondag 20 februari 2022 10:26

Landstitel komt in zicht voor dammers Van Stigt Thans

De landstitel is weer een stapje dichterbij gekomen voor de dammers van Van Stigt Thans. In de achtste speelronde in de Ereklasse won Van Stigt Thans de uitwedstrijd tegen DES Lunteren met 5-15. Frits Luteijn (tegen Henk Klarenbeek) leed de enige nederlaag aan Schiedamse zijde. Anton van Berkel, Hein Meijer, Jitse Slump, Vadim Virny, Anatoli Gantvarg en Casper Remeijer wonnen allemaal hun duel. De rest van de wedstrijden eindigde in remise. 

Lunteren - De landstitel is weer een stapje dichterbij gekomen voor de dammers van Van Stigt Thans.

In de achtste speelronde in de Ereklasse won Van Stigt Thans de uitwedstrijd tegen DES Lunteren met 5-15. Frits Luteijn (tegen Henk Klarenbeek) leed de enige nederlaag aan Schiedamse zijde. Anton van Berkel, Hein Meijer, Jitse Slump, Vadim Virny, Anatoli Gantvarg en Casper Remeijer wonnen allemaal hun duel. De rest van de wedstrijden eindigde in remise.

Concurrent Hijken DTC verloor met 12-8 van VBI Huissen. Van Stigt Thans heeft nu, met nog twee wedstrijden te spelen, een voorsprong van drie punten op achtervolger VBI Huissen.

Van Stigt Thans kan over twee weken definitief de landstitel pakken. De Schiedamse ploeg moet dan winnen van Denk en Zet uit Culemborg.