advertentie
zondag 20 februari 2022 13:40

Vanavond code oranje om storm Franklin

Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgegeven om storm Franklin. Het weerinstituut verwacht in onze regio tussen 20:00 uur en 23:00 uur zware tot zeer zware windstoten: 'De piek in de wind is vanavond met zware windstoten van 75-90 km/uur. In de westelijke provincies en het IJsselmeergebied komen tussen 20 en 23 uur zeer zware windstoten voor tot 100-120 km/uur, hiervoor geldt code oranje. Landinwaarts kunnen ook tijdens buien lokaal zeer zware windstoten van rond 100 km/uur voorkomen. Plaatselijk kan er weer schade ontstaan'.

Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgegeven om storm Franklin.

Het weerinstituut verwacht in onze regio tussen 20:00 uur en 23:00 uur zware tot zeer zware windstoten: 'De piek in de wind is vanavond met zware windstoten van 75-90 km/uur. In de westelijke provincies en het IJsselmeergebied komen tussen 20 en 23 uur zeer zware windstoten voor tot 100-120 km/uur, hiervoor geldt code oranje. Landinwaarts kunnen ook tijdens buien lokaal zeer zware windstoten van rond 100 km/uur voorkomen. Plaatselijk kan er weer schade ontstaan'.

'Er is risico op omvallende bomen en losse takken' zeker omdat na Eunice sommige bomen losser staan en er veel materiaal los ligt. 'Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen' is de opsomming aan waarschuwingen van het KNMI.