advertentie
zondag 20 februari 2022 15:11

Gevolgen storm Franklin vallen mee in Schiedam

Opnieuw stormt het in onze regio en dat heeft gevolgen voor het Openbaar Vervoer. De RET meldt vandaag wederom verschillende verstoringen, onder andere door omgevallen bomen. Ook komen er bij de hulpdiensten weer stormschades binnen, onder andere van het Royaardsplein, de Louis Raemaekersstraat, de Noordvest en de Horvathweg. 

Opnieuw stormde het in onze regio. Het KNMI gaf code oranje af. Bij de RET waren wat verstoringen en er werd weer stormschade gemeld maar al met al vielen de gevolgen van de derde storm in een week tijd mee in Schiedam.

Bij de hulpdiensten kwamen wel een aantal stormschades binnen, onder andere van het Royaardsplein, de Louis Raemaekersstraat, de Noordvest en de Horvathweg. 

 

Code Oranje beëindigd

Het KNMI heeft om 22:40 uur code oranje beëindigd. Er is bij de hulpdiensten alleen nog stormschade gemeld uit de Scheepvaartweg.

'Daar gaan we weer'

'DAAR GAAN WE WEER' schrijft wijkbrandweerman Olof Waltman op Twitter. 'Vanavond vanaf 18u neemt de wind toe in Schiedam piek tussen 21u en 1u wind stoten van 107km/u. Blijf binnen, zet losse spullen vast in de buitenruimte.'

Vluchten omgeleid

Vanwege storm Franklin zijn vijf vluchten niet geland op Rotterdam The Hague Airport, maar uitgeweken naar Schiphol. De passagiers worden met een bus naar Rotterdam gebracht.

A20 dicht

De A20 is momenteel in beide richtingen dicht bij knooppunt Kleinpolderplein vanwege water op de weg. Vanaf Schiedam en vanaf Crooswijk staat er een file richting Kleinpolderplein. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld via de A4, A15 en A16. Hoelang de afsluiting nog gaat duren is niet bekend.

foto4

Foto: Flashphoto.nl

Overleg over paraatheid

Wijktoezichthouder Herman Kriek schrijft op Twitter: 'Vanavond vanaf 18:00 uur neemt de wind toe in Schiedam, met een piek tussen 21:00 uur en 01:00 uur: windstoten van 107km/u. Blijf binnen, zet losse spullen vast in de buitenruimte. Momenteel overleg met Handhaving,  Irado en bomenploeg over paraatheid vanavond/vannacht.

Gemeente: zet alles vast