advertentie
maandag 21 februari 2022 12:24

RET doet oproep aan gemeenten: zet vol in op ov, fiets en deelvervoer

De RET roept gemeenten in het vervoersgebied (waar ook Schiedam onder valt) op om vol in te gaan zetten op het openbaar vervoer, de fiets en het deelvervoer. “Na de buitengewoon pijnlijke bezuinigingen van de afgelopen jaren bieden de gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke kans om vooruit te kijken. Want iedereen is het erover eens dat het OV in en om de stad, ondanks de coronadip, een stevige groei staat te wachten. Daar moeten we ons tijdig op voorbereiden”, zegt algemeen directeur Maurice Unck van de RET hierover. 

Rotterdam - De RET roept gemeenten in het vervoersgebied (waar ook Schiedam onder valt) op om vol in te gaan zetten op het openbaar vervoer, de fiets en het deelvervoer.

“Na de buitengewoon pijnlijke bezuinigingen van de afgelopen jaren bieden de gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke kans om vooruit te kijken. Want iedereen is het erover eens dat het OV in en om de stad, ondanks de coronadip, een stevige groei staat te wachten. Daar moeten we ons tijdig op voorbereiden”, zegt algemeen directeur Maurice Unck van de RET hierover.

Zo wil de RET samen met de gemeenten optrekken richting het Rijk voor een goed vervolg op de huidige coronasteunregeling. Volgens de RET kan zo een nieuwe bezuinigingsronde en verdere uitdunning van de dienstregeling worden afgewend.

Verder roept de RET gemeenten op om bij te dragen aan schoner en slimmer OV door zich hard te maken voor betere overstaphubs, sneller OV en zero emissie bussen. Ook roept de vervoerder gemeenten op om, als zij dit nu hebben, gratis OV voor kinderen en ouderen in stand te houden. In de oproep vraagt de RET ook aan de gemeenten om mee te helpen aan een sterker OV-netwerk, onder meer door in te zetten op hoogwaardige buslijnen, snellere tramverbindingen en meer capaciteit voor de metro.