advertentie
donderdag 24 februari 2022 13:55

Stedelijk Museum Schiedam presenteert Panorama Schiedam bij heropening museum

Stedelijk Museum Schiedam presenteert Panorama Schiedam bij heropening museum Foto: set sleutels voor keizer Napoleon

Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert op zaterdag 14 mei, bij de heropening van het museumgebouw, het Panorama Schiedam. Dit is de eerste semi-permante presentatie over de geschiedenis in het museum en in de stad. Samen met geschiedenis-experts uit de stad koos het museum tien verhalen die belangrijk zijn voor de stad Schiedam. In het Panorama Schiedam zijn onder meer het allereerste huis, de molens en de flatgebouwen, het ruim 2000 jaar oude paardje van Kethel en de stadssleutels van keizer Napoleon te zien.  

Schiedam - Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert op zaterdag 14 mei, bij de heropening van het museumgebouw, het Panorama Schiedam.

Dit is de eerste semi-permante presentatie over de geschiedenis in het museum en in de stad. Samen met geschiedenis-experts uit de stad koos het museum tien verhalen die belangrijk zijn voor de stad Schiedam.

In het Panorama Schiedam zijn onder meer het allereerste huis, de molens en de flatgebouwen, het ruim 2000 jaar oude paardje van Kethel en de stadssleutels van keizer Napoleon te zien.