advertentie
vrijdag 25 februari 2022 13:23

Historische Vereniging pakt Verhaal van Schiedam weer op; Chris Zijdeveld vertelt over 20 jaar wethouderschap

De Historische Vereniging Schiedam pakt op zaterdag 5 maart de maandelijkse serie lezingen met het Verhaal van Schiedam weer op. Op 5 maart blikt Chris Zijdeveld terug op 20 jaar wethouderschap in Schiedam. Zijdeveld was van 1974 tot 1994 wethouder in Schiedam voor de PvdA. Historicus Han van der Horst zal hem, met behulp van het publiek, stevig aan de tand voelen over zijn verhaal. Belangstellenden zijn welkom in het Wennekerpand. De aanvang is 13.00 uur. De toegang is gratis.

Schiedam - De Historische Vereniging Schiedam pakt op zaterdag 5 maart de maandelijkse serie lezingen met het Verhaal van Schiedam weer op.

Op 5 maart blikt Chris Zijdeveld terug op 20 jaar wethouderschap in Schiedam. Zijdeveld was van 1974 tot 1994 wethouder in Schiedam voor de PvdA.

Tijdens de lezing zal hij onder andere ingaan op ‘het ongelukkige contract met een grote projectontwikkelaar’ die een stadscentrum voor 120.000 inwoners wilde realiseren, de aanleg van de tramlijn naar Schiedam-Noord en de metro die ondergronds naar Schiedam werd gebracht. Historicus Han van der Horst zal hem, met behulp van het publiek, stevig aan de tand voelen over zijn verhaal.

Belangstellenden zijn welkom in het Wennekerpand. De aanvang is 13.00 uur. De toegang is gratis.