advertentie
zaterdag 26 februari 2022 10:32

Inbraakalarm en brandmelding in school De Meesterstraat

Bij De Wereldschool in de De Meesterstraat in Schiedam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bijna tegelijkertijd een inbraakalarm en een brandmelding binnengekomen. De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Na een kort onderzoek van de brandweer bleek er in ieder geval geen brand te zijn. De oorzaak van het inbraakalarm was korte tijd later ook gevonden.

Schiedam - Bij De Wereldschool in de De Meesterstraat in Schiedam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bijna tegelijkertijd een inbraakalarm en een brandmelding binnengekomen. De politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Na een kort onderzoek van de brandweer bleek er in ieder geval geen brand te zijn. De oorzaak van het inbraakalarm was korte tijd later ook gevonden.

Een medewerker van de school ging nog wat werkzaamheden uitvoeren en activeerde eenmaal in het pand het inbraakalarm. Tegelijkertijd dacht zij rookontwikkeling te zien en alarmeerde daarop de brandweer. Van brand was echter geen sprake en het alarm dat afging was ook niet van het brandalarm maar was het inbraakalarm. Tweemaal loos alarm was de conclusie waarop de hulpdiensten na korte tijd weer konden vertrekken.