advertentie
zaterdag 26 februari 2022 10:36

Hulp aan Oekraïne kan via lokale Stichting Spoetnik

Zaterdagochtend opende het live televisieprogramma Onder Ogen met de oorlog in Oekraïne. Te gast waren Beja Kluiters-Albersen, voorzitter van de Vlaardingse Stichting Spoetnik en de Schiedamse wethouder Van der Laan. De Stichting Spoetnik beidt al sinds november 2003 hulp aan Oekraïne. Mensen die wat willen doen voor Oekraïne kunnen allerlei hulpgoederen langsbrengen

Zaterdagochtend opende het live televisieprogramma Onder Ogen met de oorlog in Oekraïne. Te gast waren Beja Kluiters-Albersen, voorzitter van de Vlaardingse Stichting Spoetnik en de Schiedamse wethouder Van der Laan. De Stichting Spoetnik beidt al sinds november 2003 hulp aan Oekraïne.

Mensen die wat willen doen voor Oekraïne kunnen allerlei hulpgoederen langsbrengen, zoals: kleding, schoeisel, medicamenten, medische hulpmiddelen (bijvoorbeeld rolstoelen, rollators, operatietafels etc). Ook speelgoed, meubelen, computers (minimaal pentium III pc's), verzorgingsmiddelen (zeep, tandpasta, maar ook handdoeken, beddengoed e.d.), apparatuur (vooral die nuttig zijn in ziekenhuizen en tehuizen, zoals nog in goede staat verkerende wasmachines, koelkasten e.d.), kinderwagens, keukengerij (glazen, borden e.d.), lang houdbare voedingsmiddelen etc.zijn welkom.

Inzamelpunt

Indien u dergelijke goederen voor Spoetnik beschikbaar heeft, kunt u die iedere woensdag en vrijdag vanaf 10:00 t/m 16:00 afleveren bij het inzamelpunt. Spoetnik beschikt over een (gedeelde) oude sporthal in hartje centrum van Vlaardingen. Aan de Jacob Assendelftplaats bevindt zich de opslagplaats. 'Het betreft de tweede sporthal die grenst aan de ruime parkeerplaats op de Jacob Assendelftplaats. De ingang kunt u herkennen aan de blauw-gele Oekraïense vlag die er boven hangt te wapperen. U bent van harte welkom, we zullen u zo veel mogelijk helpen met uitladen'.

Donaties

Donaties om Spoetnik te steunen in haar hulpacties aan Oekraïne kunt u overmaken naar een van de volgende bankrekeningen van Stichting Spoetnik:

  • ING: NL62 INGB 0006 9309 12
  • ABN AMRO: NL68 ABNA 0413 7630 21

Media