advertentie
zaterdag 26 februari 2022 13:25

Wethouder Antoinette Laan: oorlog in Oekraïne gaat ook Schiedammers raken

Wethouder Antoinette Laan was zaterdagochtend te gast in het live televisieprogramma Onder Ogen. Ze zei dat de oorlog in Oekraïne ook de Schiedammers zal gaan raken. "Het is niet het belangrijkste, dat is de wat er daar allemaal mis gaat met die mensen daar, maar de Schiedammers gaan het zeker merken in hun portemonnee".

Schiedam - Wethouder Antoinette Laan was zaterdagochtend te gast in het live televisieprogramma Onder Ogen. Ze zei dat de oorlog in Oekraïne ook de Schiedammers zal gaan raken. "Het is niet het belangrijkste, dat is de wat er daar allemaal mis gaat met die mensen daar, maar de Schiedammers gaan het zeker merken in hun portemonnee".

De wethouder maakt zich zorgen over de gevolgen van de oorlog voor de Schiedammers: "Dat raakt de kwetsbare inwoners, waarvan we er best veel hebben in Schiedam, daar zullen we als gemeente op moeten anticiperen."

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Presentator Marco Spruit Bleeker: "Wordt er voorgesorteerd op de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne?" Wethouder Laan: "We hebben gisteren van de staatssecretaris gehoord dat Nederland bezig is met de opvang van vluchtelingen. Wij gaan als Schiedam kijken wat we kunnen doen. We wachten wat er gebeurt. Het is net zo dichtbij als Benidorm" zegt Laan "Daar gaan heel veel Nederlanders naar toe om hun vakantie te vieren. Zo dichtbij gebeurt dit. Het zijn mede Europeanen. We moeten kijken hoe we invulling aan de opvang kunnen geven, ook hier in de regio."  

Beja Kluiters van Stichting Spoetnik: "Er zijn 42 miljoen Oekraïners, maar heel veel mensen hebben geen buitenlands paspoort, dat moeten ze kopen. We hoeven helemaal niet bang te zijn voor hele grote aantallen vluchtelingen want de mensen kunnen ook gewoon het land niet uit"  

Media