advertentie
zaterdag 05 maart 2022 14:46

Onder Ogen met Schiedamse vrouwen in het kader van Vrouwendag

De 221-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen is een speciale uitzending in het kader van de aankomende Internationale Vrouwendag met als gasten: Frouke Loopik (Coachmeesters); Miranda Pol (de Buurtvrouw); Helen Teunissen; Meike van ’t Hof (seksuoloog). Ze praten over de volgende onderwerpen:vrouwenkiesrecht, huiselijk geweld en grensoverschrijdend gedrag.

De 221-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen is een speciale uitzending in het kader van de aankomende Internationale Vrouwendag met als gasten:

  • Frouke Loopik (Coachmeesters)
  • Miranda Pol (de Buurtvrouw)
  • Helen Teunissen
  • Meike van ’t Hof (seksuoloog)

Ze praten over de volgende onderwerpen:

Vrouwenkiesrecht

Ook al lijkt het nu zo normaal dat Schiedamse vrouwen naar de stembus konden, 100 jaar geleden was dat niet zo vanzelfsprekend. Na veel soebatten, protesteren en demonstreren mochten vrouwen in Schiedam eindelijk stemmen vanaf 1919 en had Schiedam de eerste twee vrouwelijke raadsleden van heel Nederland.

Huiselijk geweld

Ook in Schiedam krijgt één op de vijf vrouwen te maken met huiselijk geweld en één op de tien vrouwen met seksueel geweld. Geweld tegen vrouwen hangt samen met de verschillen in maatschappelijke positie van vrouwen en mannen, de daarmee samenhangende stereotypering en hardnekkige sociale en culturele legitimeringen van geweld.

Grensoverschrijdend gedrag

Het nieuws stond er bol van de afgelopen weken; bekende mensen die van hun voetstuk vielen door grensoverschrijdend gedrag. Maar wat is grensoverschrijdend gedrag, wanneer trek je aan de bel en zijn er dingen die je kunt doen om jezelf hiertegen te beschermen?

 

Onder Ogen is er elke zaterdag vanaf 10:00 uur LIVE vanuit de Tv-studio Korenbeurs.

Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media