advertentie
maandag 07 maart 2022 18:31

Over en uit voor Proeflokaal Sijgje Schiedam

Over en uit voor Proeflokaal Sijgje Schiedam Foto's: SCHIE

Restaurant Proeflokaal Sijgje in Schiedam is ter ziele gegaan. De zaak (inventaris en goodwill) staat te koop voor ruim anderhalve ton. De zaak is sinds 19 december 2021 dicht, maar er waren plannen om de zaak weer te openen in het begin van dit jaar. Op het raam hangt nog een poster dat personeel wordt gezocht. Maar het telefoonnummer op de poster is al niet meer in gebruik. Op de website van Sijgje staat dat de zaak 'tijdelijk gesloten is'.

Schiedam - Restaurant Proeflokaal Sijgje in Schiedam is ter ziele gegaan. De zaak (inventaris en goodwill) staat te koop voor ruim anderhalve ton.

De zaak is sinds 19 december 2021 dicht, maar er waren plannen om de zaak weer te openen in het begin van dit jaar. Op het raam hangt nog een poster dat personeel wordt gezocht. Maar het telefoonnummer op de poster is al niet meer in gebruik. Op de website van Sijgje staat dat de zaak 'tijdelijk gesloten is'.

IMG 4520

Heibel

Sijgje Schiedam is in 2018 geopend, voorheen zat het aloude 't Sterretje op de markante plek in het centrum. De nog geen drie jaar dat het restaurant open was in Schiedam, is behoorlijk roerig geweest. Zo was de zaak al eens maanden gesloten omdat de helft van de inventaris weggehaald bleek door de franchisenemers Kelly van Vliet en Michel Letschert. Kelly en Michael deden later hun verhaal bij SCHIE: ze voelden zich er ingeluisd door de eigenaren van de franchiseformule Sijgje: Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen. De twee eigenaren gingen na het vertrek van Kelly en Michel de zaak zelf leiden.

Lees ook: heibel-bij-proeflokaal-sijgje-schiedam

En: ondernemers-omstreden-restaurant-we-zijn-er-ingeluisd-door-sijgje

IMG 4518

Van de ooit acht restaurants in Nederland zijn er van de formule, opgericht in 2015, na de sluiting van Schiedam nog slechts twee zaken over: Leiden en Voorburg. De vestigingen in Rotterdam, Hilversum, Delft, Voorhout en Den Haag werden eerder al gesloten.

Claudio Houtman heeft tot op heden niet gereageerd op onze vragen over de sluiting van Sijgje Schiedam.