advertentie
woensdag 09 maart 2022 20:51

Schiedistrict komt op stoom

Schiedistrict komt op stoom Foto: Twitter/Gemeente Schiedam

Het zogenaamde 'Schiedistrict', waar de bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder onder vallen, komt op stoom: wethouder Antoinette Laan (Bedrijventerreinen) onthulde woensdag 9 maart het eerste bouwbord samen met investeerders Frits Spijkers en Hans Mekes. Op de hoek van de Strickledeweg/ Bettoweg, waar eerst tijdelijk Stichting Net Niet Genoeg onderdak vond in een oude garage, komt een duurzaam, modulair gebouwd bedrijfsverzamelpand met een oppervlakte van ruim 1.400 m².

Schiedam - Het zogenaamde 'Schiedistrict', waar de bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder onder vallen, komt op stoom: wethouder Antoinette Laan (Bedrijventerreinen) onthulde woensdag 9 maart het eerste bouwbord samen met investeerders Frits Spijkers en Hans Mekes.

Op de hoek van de Strickledeweg/ Bettoweg, waar eerst tijdelijk Stichting Net Niet Genoeg onderdak vond in een oude garage, komt een duurzaam, modulair gebouwd bedrijfsverzamelpand met een oppervlakte van ruim 1.400 m².

Voorzien in behoefte

“De bouw van dit bedrijfsverzamelgebouw in de Spaanse Polder betekent voor een aantal passende bedrijven huisvesting in een duurzaam pand. Niet elke ondernemer wil of kan immers vastgoedeigenaar zijn. Met dit bedrijfsverzamelgebouw voorzien de investeerders in een behoefte. Hierdoor krijgen ook kleinere ondernemers de mogelijkheid om op dit bedrijventerrein van de toekomst te werken”, aldus wethouder Antoinette Laan.

Ruimte voor ambachtslieden

“Er komen in principe zeven ruimtes beschikbaar. Omdat we modulair bouwen, kunnen we er ook een aantal aan elkaar koppelen. We gaan ambachtslieden als huurders huisvesten, die hun wortels hebben in deze gemeente of regio”, aldus Frits Spijkers die verwacht in zomer 2022 het gebouw op te leveren.