advertentie
vrijdag 11 maart 2022 10:20

'Lastiger dan andere jaren om stembureaus in Schiedam te bemensen'

De gemeente merkt dat het met deze (gemeenteraads-)verkiezingen lastiger is om de stembureaus bemenst te krijgen. 'Vooral tellers voor op woensdagavond zijn nog welkom'. Op woensdag 16 maart zijn alle stembureaus open, maar ook op maandag en dinsdag kan al worden gestemd op een aantal stembureaus. 'We hebben dus meer mensen nodig dan normaal' laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Schiedam - De gemeente merkt dat het met deze (gemeenteraads-)verkiezingen lastiger is om de stembureaus bemenst te krijgen. 'Vooral tellers voor op woensdagavond zijn nog welkom'.

Op woensdag 16 maart zijn alle stembureaus open, maar ook op maandag en dinsdag kan al worden gestemd op een aantal stembureaus. 'We hebben dus meer mensen nodig dan normaal' laat een woordvoerder van de gemeente weten.

'We hebben nu bovendien te maken met mensen die toch niet kunnen meedoen, bijvoorbeeld vanwege corona. Gelukkig hebben we een aantal reserveleden achter de hand. We merken wel dat het lastiger is dan anders om de stembureaus bemenst te krijgen'.

Burgemeester Lamers gaf dinsdag aan zich nog geen zorgen te maken. 'We zoeken nog ongeveer tien mensen. We kunnen altijd ook nog studenten inhuren'

Schiedam is niet de enige stad die moeite heeft om voldoende stembureauleden en tellers te vinden. Bijvoorbeeld Arnhem, Delft, Nijmegen, Den Haag, Utrecht, Amsterdam én Rotterdam kampen met hetzelfde probleem. 'We hebben verschillende oproepen gedaan voor stemmentellers. Dat heeft gelukkig al een aantal nieuwe mensen opgeleverd, maar we kunnen voor de woensdag nog meer mensen gebruiken. Wie belangstelling heeft kan het best even kijken op https://schiedam.stembureauportal.nl' aldus de Schiedamse gemeentewoordvoerder.