advertentie
maandag 14 maart 2022 14:56

Media Ukkie Dagen ook in de Bibliotheek Schiedam: wat is mediawijsheid voor kinderen?

In de week van 25 maart tot 1 april wordt tijdens de Media Ukkie Dagen aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Op maandag 28 maart is er een landelijk georganiseerde webinar waarin Denise Bontje van Mediasmarties laat zien welk media-aanbod er is voor jonge kinderen. Aanmelden voor dit webinar kan via www.debibliotheekschiedam.nl

Schiedam - In de week van 25 maart tot 1 april wordt tijdens de Media Ukkie Dagen aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Met het thema ‘Swipe, Stap, Sprong, wordt antwoord gegeven op vragen als: ‘kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen?, ‘hoe begeleid je een kind stap voor stap in de digitale wereld? en ‘hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert?

Op maandag 28 maart is er een landelijk georganiseerde webinar waarin Denise Bontje van Mediasmarties laat zien welk media-aanbod er is voor jonge kinderen. Aanmelden voor dit webinar kan via www.debibliotheekschiedam.nl.

Daarnaast wordt in de bibliotheek in de Korenbeurs op woensdag 30 maart en vrijdag 1 april om 09.30 uur een verhaal voorgelezen waarbij er aansluitend gelegenheid is voor de ouders om vragen te stellen.