advertentie
donderdag 17 maart 2022 08:58

Metroverkeer tussen Schiedam en Hoek van Holland lag uren plat

Metroverkeer tussen Schiedam en Hoek van Holland lag uren plat Foto: Flashphoto.nl

Tussen Schiedam en Hoek van Holland reden donderdagmorgen geen metro's. Het verkeer op de Hoekse Lijn was door een technische storing kort na het begin van de dienstregeling gestopt. De RET zette bussen in om de reizigers te vervoeren. Een woordvoerder laat aan regionale omroep Rijnmond weten dat de storing te maken heeft met de spoorbeveiliging. Bij de stations en op de perrons stond personeel om de reizigers te informeren, meldt een woordvoerder. Metrolijn B reedt wel, maar buigt bij Schiedam af naar De Akkers in Spijkenisse.

Tussen Schiedam en Hoek van Holland reden donderdagmorgen geen metro's. Het verkeer op de Hoekse Lijn was door een technische storing kort na het begin van de dienstregeling gestopt. De RET zette bussen in om de reizigers te vervoeren.

Een woordvoerder laat aan regionale omroep Rijnmond weten dat de storing te maken heeft met de spoorbeveiliging. Bij de stations en op de perrons stond personeel om de reizigers te informeren, meldt een woordvoerder. Metrolijn B reedt wel, maar buigt bij Schiedam af naar De Akkers in Spijkenisse.

Rond 11:00 uur zijn de eerste metro's weer naar Hoek van Holland gereden. Daarna werd ook de dienstregeling naar Schiedam weer opgestart. De RET zette nog tot 12:00 uur bussen in om reizigers te vervoeren.