advertentie
donderdag 17 maart 2022 11:45

Ook in Schiedam lage opkomst: 42,1 %

Net als in veel andere plaatsen is ook de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam laag: slechts 42,1 % van de kiezers kwam zijn of haar stem uitbrengen. Petra Zwang, lijsttrekker van de PvdA, zei in de live uitzending van de uitslagenavond dat zij hoort dat veel mensen hun vertrouwen in de landelijk politiek kwijt zijn. "Daar hebben we last van". Maar volgens Zwang was het ook niet handig dat dit keer de locaties waar je kon stemmen niet op de stempas stonden.

Schiedam - Net als in veel andere plaatsen is ook de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam laag: slechts 42,1 % van de kiezers kwam zijn of haar stem uitbrengen. 

Petra Zwang, lijsttrekker van de PvdA, zei in de live uitzending van de uitslagenavond dat zij hoort dat veel mensen hun vertrouwen in de landelijk politiek kwijt zijn. "Daar hebben we last van". Maar volgens Zwang was het ook niet handig dat dit keer de locaties waar je kon stemmen niet op de stempas stonden. "Daarvoor moest je nu naar de website. Ik denk echter dat we het de mensen zo makkelijk mogelijk moeten maken, zeker in een stad waar de mensen niet vanzelf gaan stemmen, moeten we elke drempel weghalen".