advertentie
maandag 21 maart 2022 17:37

'Tientallen vrijwilligers melden zich bij KLiK om Oekraïense vluchtelingen te helpen'

'Al tientallen vrijwilligers hebben zich via een speciale pagina voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen op de website van KLiK Vrijwilligers gemeld' meldt de vrijwilligers organisatie voor Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.  'Vluchten voor oorlog en alles moeten achterlaten op zoek naar veiligheid is verschrikkelijk en toch overkomst het op dit moment miljoenen mensen in de Oekraïne. Vele van hen komen in Nederland aan en een aantal daarvan blijft naar verwachting langdurig in onze regio. 
Organisaties, initiatieven en betrokken inwoners leveren een grote bijdrage om deze vluchtelingen te helpen en te laten zien en voelen dat ze er niet alleen voor staan'. 

'Al tientallen vrijwilligers hebben zich via een speciale pagina voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen op de website van KLiK Vrijwilligers gemeld' meldt de vrijwilligers organisatie voor Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. 

'Vluchten voor oorlog en alles moeten achterlaten op zoek naar veiligheid is verschrikkelijk en toch overkomst het op dit moment miljoenen mensen in de Oekraïne. Vele van hen komen in Nederland aan en een aantal daarvan blijft naar verwachting langdurig in onze regio. 
Organisaties, initiatieven en betrokken inwoners leveren een grote bijdrage om deze vluchtelingen te helpen en te laten zien en voelen dat ze er niet alleen voor staan'. 

Bij de gemeenten en bij KLiK Vrijwilligers komen veel reacties binnen van mensen die iets voor hen willen betekenen. In Schiedam zijn onder andere Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting Meredia en de Vrienden van het Beatrixpark aangemeld.

De Vrienden van het Beatrixpark willen een verwendag organiseren voor Oekraïense kinderen. 'Spelen in de speeltuin Ford Drakensteyn, bezoek aan de kinderboerderij en afsluitend een pannenkoek in de Parckhoeve'.

'Heb je hulp nodig bij de uitvoering van je initiatief of een korte (eenmalige) klus waarbij je hulp nodig heb? Geef deze aan ons door. We sturen deze hulpvragen door aan de vrijwilligers die zich hebben gemeld en plaatsen de vragen op de website'.