advertentie
woensdag 23 maart 2022 20:17

Slang van 2,5 meter lang kronkelt in Schiedam Noord langs de weg

Slang van 2,5 meter lang kronkelt in Schiedam Noord langs de weg Foto: Facebook/ Dierenambulance Zuid-Holland Zuid

Er zat van vandaag een addertje onder het gras voor de medewerkers van de Dierenambulance in Schiedam, of liever een 2,5 meter lange Albino tijgerpython. Deze kronkelde langs de weg in Schiedam Noord. Waar het reptiel vandaan komt is vooralsnog een raadsel.

Schiedam - Er zat van vandaag een addertje onder het gras voor de medewerkers van de Dierenambulance in Schiedam, of liever een 2,5 meter lange Albino tijgerpython. Deze kronkelde langs de weg in Schiedam Noord. Waar het reptiel vandaan komt is vooralsnog een raadsel.

De Dierenambulance kreeg een melding dat er slang van ongeveer een meter was gesignaleerd bij de kruising Oostveenseweg en de Harreweg. De dierenambulance-medewerkers Dick en Henk stonden dan ook even raar te kijken toen er een 2,5 meter lange Albino tijgerpython in het gras lag. 'De experts van de reptielenopvang werden telefonisch ingeschakeld om de soortbepaling via beeld te kunnen bevestigen' laat de Dierenambulance weten op Facebook.

'Dick en Henk krijgen als waarschuwing mee om vooral goed uit te kijken. De slang is dan wel niet giftig, maar kan zeker flink bijten. En hoewel hij niet in een verwarmd terrarium zit, waardoor ze actiever zijn als in koude buitenlucht, is het zonnetje sterk genoeg vandaag om de slang actief te houden.'

De slang is ook te groot voor de standaard 'slangenbox' (afmeting doorsnee koelbox) van de ambulance. 'Daar kunnen we geen 2,5 meter python huisvesten. We hebben in de wagen een grote kist staan waarin we normaal gesproken kadavers vervoeren. We moeten improviseren. Deze kist was vandaag nog niet gebruikt en gelukkig dus nog schoon. De sterke slang werd met enige benodigde daadkracht in de bak gestopt.

De Dierenambulance heeft zelf ook geen geschikt terrarium voor zo’n groot exemplaar. Uiteindelijk wordt het uit de kluiten gewassen reptiel naar de opvang in Zwanenburg gebracht. Daar blijft de slang ook: 'Er wordt dus geen nieuwe baas voor het dier gezocht. Hiervoor bellen heeft geen zin en is ook niet gewenst' aldus de Dierenambulance.

'Waar we nu voornamelijk erg benieuwd naar zijn is waar de slang vandaan komt. Gevonden in het buitengebied van Schiedam, tegen midden Delfland aan. Best een vreemde plek vindt u niet? Wij vragen dan ook uw hulp. Wie herkend de slang? Of heeft iets gezien rond deze kruising wat ons naar de eigenaar van de slang zou kunnen leiden? Neemt u dan contact op met onze meldkamer op nummer 0900-1120000.'