advertentie
woensdag 23 maart 2022 23:05

De gemeente, bedrijven en kennisinstellingen maken gezamenlijk ‘Werk van Talent’

De gemeente, bedrijven en kennisinstellingen maken gezamenlijk ‘Werk van Talent’ Foto: gemeente Schiedam

Met het evenement ‘Werk maken van Talent’ hebben de gemeente Schiedam, bedrijven en kennisinstellingen  vandaag hun gezamenlijke zoektocht naar talent gepresenteerd. Doel van deze initiatieven is talent aan te trekken én te behouden.

Schiedam - Met het evenement ‘Werk maken van Talent’ hebben de gemeente Schiedam, bedrijven en kennisinstellingen  vandaag hun gezamenlijke zoektocht naar talent gepresenteerd. Doel van deze initiatieven is talent aan te trekken én te behouden.

Vanaf de zomer 2021 ging het Living Lab Schiedam van de Hogeschool Rotterdam van start, gevolgd door de bedrijfsvakschool van het Expertise Centrum Precisietechniek en door de opleiding MTEC+. De Talentenpool is het vierde initiatief op rij dat van start gaat in SchieDistrict. Vandaag presenteerden vier bedrijven gezamenlijk de Talentenpool. Schoolverlaters kunnen gedurende twee jaar aan de slag bij de vier deelnemende bedrijven: Metrohm, Orga, FMI en Boers & Co. Na een half jaar rouleren deze talenten, zodat ze bij elk bedrijf een kijkje in de ‘keuken’ kunnen nemen.

“Werkgarantie voor in ieder geval de komende twee jaar. Daarna zijn de mannen en vrouwen echt verkocht aan het vak mechatronica. Het punt is namelijk dat schoolverlaters veelal niet bekend zijn met de bedrijven in dit gebied of met mechatronica. Daar gaan wij met elkaar verandering in brengen”, aldus Timoer Frelink, CEO bij Metrohm. Samen met Orga, Boers & Co en FMI doet Metrohm mee aan de Talentenpool.

Bedrijventerrein gebaat bij samenwerking

Wethouder Antoinette Laan (Bedrijventerreinen) stelt dat de ontwikkeling van een bedrijventerrein gebaat is bij een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. “In het algemeen geldt dat bedrijventerreinen circa dertig procent van de werkgelegenheid voor rekening nemen. Maar veel prachtige bedrijven zijn momenteel nog weinig zichtbaar voor werkzoekenden in de regio. Daarbij is het ook belangrijk dat bedrijven elkaar leren kennen, van elkaar weten op vlak ze bezig zijn en gaan samenwerken, vooral in de zoektocht naar talent.”

De bedoeling is dat het in Schiedam, en met name op het bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder, gaat 'borrelen', meent wethouder Marcel Houtkamp (Economie/Werk en Inkomen). “Met het Leven Lang Ontwikkelen-programma wil Schiedam kennisinstellingen, werknemers en werkgevers duurzaam bij elkaar brengen en ook duurzaam verbinden aan dit gebied. Als gemeente faciliteren en zetten wij deze ontwikkeling in gang, vanuit onze verantwoordelijkheid voor de bedrijven en onze inwoners.”