advertentie
vrijdag 25 maart 2022 20:10

Jarle Lourens is vanaf nu de nieuwe stadsdichter van Schiedam

Jarle Lourens is de nieuwe stadsdichter van Schiedam. Donderdagavond werd hij officieel geïnstalleerd. Hij volgt Yvette Neuschwanger op die de afgelopen twee jaar de taak de stadsdichter van onze stad was. De nieuwe stadsdichter werd gekozen door een selectiecommissie van het Literair Gezelschap Schiedam. Er hadden zich veertien kandidaten gemeld.

Jarle Lourens is de nieuwe stadsdichter van Schiedam. Donderdagavond werd hij officieel geïnstalleerd. Hij volgt Yvette Neuschwanger op die de afgelopen twee jaar de taak de stadsdichter van onze stad was.

De nieuwe stadsdichter werd gekozen door een selectiecommissie van het Literair Gezelschap Schiedam. Er hadden zich veertien kandidaten gemeld.

Naast zijn poëzie is Lourens ook bekend als docent en als voormalig raadslid van D66. Hij is al langer actief als 'spoken word'-artiest, iemand die langere poëtische verhalen maakt en vertelt, waar het vooral gaat om de voordracht.

Lourens stelt vereerd te zijn met de keuze van de commissie voor hem. Yvette was een zeer populaire dichter onder de Schiedammers. Maar Lourens wil zichzelf niet maar haar vergelijken. “Yvette heeft het hartstikke goed gedaan de afgelopen twee jaar. Maar ik heb toch meer van de 'spoken word'-poëzie dus op die manier hoop ik toch een andere stijl van woorden mee te geven”, vertelt Lourens.

 

 


Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media