advertentie
donderdag 31 maart 2022 11:32

Vaarseizoen Fluisterboot gaat weer van start

Met sneeuw in aantocht gaat toch het vaarseizoen van de (open) fluisterboten in Schiedam weer van start. Gelukkig nog niet morgen, maar op zaterdag 16 april. De gidsen en schippers kijken er naar uit om weer met volle boten door de Schiedamse havens te varen en de passagiers te laten genieten van de prachtige monumentale pakhuizen, distilleerderijen , historische schepen, authentieke bruggen en de hoogste molens van de wereld.

Schiedam - Met sneeuw in aantocht gaat toch het vaarseizoen van de (open) fluisterboten in Schiedam weer van start. Gelukkig nog niet morgen, maar op zaterdag 16 april.

De gidsen en schippers kijken er naar uit om weer met volle boten door de Schiedamse havens te varen en de passagiers te laten genieten van de prachtige monumentale pakhuizen, distilleerderijen , historische schepen, authentieke bruggen en de hoogste molens van de wereld.

Ook wordt er dit jaar naast de standaard vaartocht weer een langere vaartocht aangeboden, die nog wat verder de Schie en de  gracht langs de Noordvest opgaat, zodat ook de historische panden en vier molens gelegen aan dit water vanaf de boot weer kunnen worden bewonderd. Deze tocht vertrekt dagelijks om 11.30 uur en duurt 1uur en 20 minuten. De standaard vaart van een uur vertrekt om 13.30 en 15.00 uur.

Ook voor de schoolvaarten is veel belangstelling. Een groot aantal basisscholen in Schiedam heeft zich aangemeld om leerlingen vanaf het water kennis te laten nemen van de bezienswaardigheden en de geschiedenis van Schiedam. Deze tocht vertrekt voorafgaand aan de reguliere vaartocht.

De vertrekplaats van de fluisterboot is vanaf de steiger naast Museummolen De Walvisch aan de Westvest 229 Schiedam. Hier vindt ook de kaartverkoop plaats. Wilt u zeker zijn van een plaats dan kunt u ook kaarten reserveren bij het I-punt in het gebouw De Waag aan de Lange Kerkstraat. Ook kunnen digitaal kaarten worden besteld op www.sdam.nl/rondvaarten