advertentie
vrijdag 01 april 2022 17:27

Enorm schip voor Oekraïense vluchtelingen meert in Rotterdam aan, vlakbij Schiedam

Enorm schip voor Oekraïense vluchtelingen meert in Rotterdam aan, vlakbij Schiedam MS Volendam van Holland Amerika Lijn © Bahnfrend, Wikipedia

De gemeente Rotterdam gaat nog eens ruim duizend Oekraïense vluchtelingen opvangen op een cruiseschip in de Merwehaven, op een steenworp afstand van Schiedam Oost. Het passagiersschip meert zaterdag aan en blijft daar drie maanden liggen.

De gemeente Rotterdam gaat nog eens ruim duizend Oekraïense vluchtelingen opvangen op een cruiseschip in de Merwehaven, op een steenworp afstand van Schiedam Oost.

Het passagiersschip meert zaterdag aan en blijft daar drie maanden liggen.

Op het schip, de MS Volendam van Holland America Line, kan aan maximaal 1.400 mensen onderdak worden geboden. Vanaf volgende week zullen de eerste vluchtelingen aan boord gaan. Personeel van de Holland America Line gaat op het schip voor eten en drinken zorgen. Ze maken ook schoon en houden het schip veilig. Deze noodopvang komt bovenop de 1.000 plekken die Rotterdam eerder al had gereserveerd.

"De humanitaire gevolgen van de oorlog in Oekraïne dwingen ons tot nationale daadkracht", laat wethouder Vincent Karremans weten. "Daarom stroopt Rotterdam de mouwen op, in samenwerking met heel veel maatschappelijke organisaties, bewoners en het bedrijfsleven. De overeenkomst met Holland America Line, een bedrijf dat zo nauw verbonden is met de geschiedenis van Rotterdam, komt niet alleen als geroepen; het is hartverwarmend."

Bijdrage: Rijnmond