advertentie
maandag 04 april 2022 11:00

Jan Lemmen (Scouting Tono-groep) benoemd tot 'Scout voor het leven'

Jan Lemmen (Scouting Tono-groep) benoemd tot 'Scout voor het leven' Foto: Richard Spruit (Scouting Tono-groep)

Jan Lemmen van de Scouting Tono-groep is benoemd tot ‘Scout voor het leven’. Dit ereteken van Scouting Nederland wordt alleen uitgereikt aan vrijwilligers die zich voor een bijzonder lange tijd hebben ingezet. Jan Lemmen werd in 1962 assistent verkennersleider. Daarna volgden verschillende functies als jeugdleider bij de scouting tot 1974. In 2008 meldde hij zich aan als penningmeester, een functie die hij inmiddels al bijna 14 jaar vervult. 

Schiedam - Jan Lemmen van de Scouting Tono-groep is benoemd tot ‘Scout voor het leven’.

Dit ereteken van Scouting Nederland wordt alleen uitgereikt aan vrijwilligers die zich voor een bijzonder lange tijd hebben ingezet. Jan Lemmen werd in 1962 assistent verkennersleider. Daarna volgden verschillende functies als jeugdleider bij de scouting tot 1974. In 2008 meldde hij zich aan als penningmeester, een functie die hij inmiddels al bijna 14 jaar vervult.

Scouting Nederland kent verschillende jubileumtekens. De nummers zijn eindig en voor wie het einde van de jubileumreeks heeft gehaald, is er nog het ‘Scout voor het leven’-ereteken.

Jan Lemmen kreeg de onderscheiding tijdens een bijeenkomst waar zowel de jongste als de oudste leden van de Scouting Tono-groep aanwezig waren.