advertentie
woensdag 06 april 2022 14:37

Vismarkt krijgt kunstwerk over de geschiedenis van de visserij

Vismarkt krijgt kunstwerk over de geschiedenis van de visserij Foto: Friso Keuris

Er komt een kunstwerk op de Vismarkt dat verwijst naar de geschiedenis van de Schiedamse visserij. In een boom aan de kade komen 22 aluminium gegoten vissen zoals haringen, kabeljauwen en schollen. Het kunstwerk krijgt de naam ’t Kramsiv (Vismarkt maar dan achterstevoren geschreven). Schiedam was van de 13de tot de 17de eeuw een echte vissersstad. Het initiatief van het kunstwerk, dat op vrijdag 8 april wordt onthuld door wethouder Houtkamp, is van voormalig buurtbewoner Nick Kiran. Hij heeft met het wijkbudget een aanvraag voor dit kunstwerk gedaan.

Schiedam - Er komt een kunstwerk op de Vismarkt dat verwijst naar de geschiedenis van de Schiedamse visserij.

In een boom aan de kade komen 22 aluminium gegoten vissen zoals haringen, kabeljauwen en schollen. Het kunstwerk krijgt de naam ’t Kramsiv (Vismarkt maar dan achterstevoren geschreven). Schiedam was van de 13de tot de 17de eeuw een echte vissersstad. In 1601 is de markt waar vis werd verhandeld, verplaatst van de Nieuwe Sluis naar de Vismarkt.

Het initiatief van het kunstwerk, dat op vrijdag 8 april wordt onthuld door wethouder Houtkamp, is van voormalig buurtbewoner Nick Kiran. Hij heeft met het wijkbudget een aanvraag voor dit kunstwerk gedaan.