advertentie
maandag 11 april 2022 23:45

Oranje streep in Schiedam en tal van andere plaatsen gezien in de lucht

Oranje streep in Schiedam en tal van andere plaatsen gezien in de lucht Foto: Twitter/Ina-Blans-Visser

In Schiedam, maar ook in tal van andere plaatsen, is maandagavond tussen 22:00 en 22:40 uur een oranje verticale streep in de lucht gezien. Ina-Blans-Visser (leidinggevende van Stichting de Erker) maakt er melding van op Twitter. Bij het Ufo-meldpunt stromen tientallen meldingen binnen, waarvan twee uit Schiedam en voor de rest vooral vanuit onze regio, maar ook uit Brabant. Het verschijnsel wordt omschreven als een 'langwerpig stilstaand oranje licht', een 'lichtflits', 'af en toe flikkerend' en 'sigaarvormige oplichtende zuil'.

In Schiedam, maar ook in tal van andere plaatsen, is maandagavond tussen 22:00 en 22:40 uur een oranje verticale streep in de lucht gezien. Ina-Blans-Visser (leidinggevende van Stichting de Erker) maakt er melding van op Twitter.

Bij het Ufo-meldpunt stromen tientallen meldingen binnen, waarvan twee uit Schiedam en voor de rest vooral vanuit onze regio, maar ook uit Brabant. Het verschijnsel wordt omschreven als een 'langwerpig stilstaand oranje licht', een 'lichtflits', 'af en toe flikkerend' en 'sigaarvormige oplichtende zuil'.

Één twitteraar heeft een mogelijke verklaring voor het verschijnsel: 'Oplossing waarschijnlijk simpel. In Rotterdam zien ze het Zuid-Oost, in Tilburg West. Die lijnen kruisen elkaar rond Moerdijk en daar schijnt de Shell flink aan het affakkelen te zijn geweest. Samen met het saharazand dat er aankomt geeft dat mogelijk dit fenomeen.'. Een andere twitteraar heeft dezelfde gedachte: 'Volgens verschillende melding lijkt het Moerdijk te zijn maar dan op 13km hoogte. Mogelijk ijs of zanddeeltjes die het affakkelen reflecteren'.