advertentie
woensdag 13 april 2022 15:32

Dit is waarom de Bibliotheek Schiedam zich stilhoudt tijdens de nationale Boekenweek

De Boekenweek is in volle gang. Toch zal er in de Korenbeurs dit jaar weinig te beleven zijn qua activiteiten.

‘Eerste Liefde’ is het thema waar de Boekenweek 2022 afgelopen maandag mee van start is gegaan. Door heel Nederland worden er een hoop romantische evenementen georganiseerd. Toch zal er in de Korenbeurs dit jaar weinig te beleven zijn tijdens de nationale Boekenweek.

Nu alle coronamaatregelen opgeheven zijn, vinden er weer veel evenementen in Schiedam plaats. Toch is juist de ‘coronasituatie’ voor de bibliotheek een reden om niet aan de Boekenweek mee te doen. “De programmering kost voorbereidingstijd”, laat Suzanne Merema, woordvoerder van de bibliotheek weten. “Normaal gesproken is de Boekenweek begin maart. Een half jaar geleden begon de voorbereiding, maar was de coronasituatie nog onzeker.”

Optuigen en afblazen

Vanwege die onzekere situatie heeft de bibliotheek dit besluit destijds genomen, vertelt Merema. “Eind november sloot de Bibliotheek Schiedam nog halsoverkop het Sinterklaaspaleis, vanwege corona. Ook daar zat veel tijd, menskracht en geld in. De Bibliotheek Schiedam kan simpelweg niet meerdere van dit soort projecten achter elkaar optuigen en weer afblazen.”

In de Korenbeurs blijft het dit jaar dus stil, toch zal de bibliotheek de Boekenweek niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan. Merema: “Vorige week was auteur Hanna Bervoets te gast in de bieb. Dat was onze aftrap van de Boekenweek. En op de website is een speciale pagina ingericht over de Boekenweek. Daar laten we het bij dit jaar.”