zaterdag 28 mei 2022 20:14

Speelronde 25: Kethel Spaland wint derby in 3C; zeges voor Hermes DVS, PPSC en Excelsior´20; SVV door thuisnederlaag naar laatste plaats

Zaterdag zijn in het amateurvoetbal de wedstrijden in speelronde 25 gespeeld. In de Derde Klasse C stond op Sportpark Harga de derby tussen HBSS en Kethel Spaland op het programma. Kethel Spaland won de uitwedstrijd met 0-2. In de Vierde Klasse G won Hermes DVS de uitwedstrijd tegen Rotterdam United met 1-2 maar dat was niet genoeg voor de titel. PPSC haalde uit in de thuiswedstrijd tegen VOB en won het duel met 7-1. Excelsior´20 won de uitwedstrijd tegen Blijdorp met 1-2. SVV verloor op eigen veld met 0-3 van FC Maense.

Schiedam - Zaterdag zijn in het amateurvoetbal de wedstrijden in speelronde 25 gespeeld.

In de Derde Klasse C stond op Sportpark Harga de derby tussen HBSS en Kethel Spaland op het programma. Kethel Spaland won de uitwedstrijd met 0-2.

HBSS speelde al zijn laatste competitiewedstrijd en eindigt op de derde plaats met 44 punten. HBSS komt straks nog wel in actie in de nacompetitie. Kethel Spaland staat op de zesde plaats met 34 punten uit 23 wedstrijden.

In de Vierde Klasse G moest Hermes DVS in ieder geval zelf winnen om nog een klein kansje op de titel te houden. Hermes DVS deed wat het moest doen en won de uitwedstrijd tegen Rotterdam United met 1-2. Victoria´04 won echter ook zijn wedstrijd (een 4-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen AGE-GGK). Hierdoor is de Vlaardingse club kampioen. PPSC haalde uit in de thuiswedstrijd tegen VOB en won het duel met 7-1. Excelsior´20 won de uitwedstrijd tegen Blijdorp met 1-2. SVV verloor op eigen veld met 0-3 van FC Maense.

Hermes DVS staat op de tweede plaats met 50 punten uit 21 wedstrijden. Excelsior´20 en PPSC staan op de gedeelde vijfde plaats met beiden 34 punten uit 21 wedstrijden. De beide Schiedamse ploegen strijden op zaterdag 4 juni in een rechtstreeks duel op Sportpark Thurlede om een plek in de nacompetitie. SVV staat op de samen met De Egelantier Boys gedeelde laatste plaats met 13 punten uit 21 wedstrijden.