advertentie
donderdag 02 juni 2022 23:22

Weer actie op station Schiedam Centrum door o.a. politie en handhaving

Weer actie op station Schiedam Centrum door o.a. politie en handhaving Foto: SCHIE (archief)

Donderdagavond hebben onder andere de politie en de gemeentelijke handhavers weer een actie gehouden op het station Schiedam Centrum.  Er werden weer diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere zwartrijden, poortjes opentrappen, vernieling en roken in de stationshal.

Schiedam - Donderdagavond hebben onder andere de politie en de gemeentelijke handhavers weer een actie gehouden op het station Schiedam Centrum. 

Er werden weer diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere zwartrijden, poortjes opentrappen, vernieling en roken in de stationshal.

Op 8 april en 18 februari werden er ook dergelijke acties gehouden. Dat leverde toen ook bekeuringen op voor roken in de stationshal, het drinken van alcohol, drugsgebruik, overlast en zwartrijden.

In november 2021 sloten de RET, NS, ProRail, het Openbaar Ministerie, politie en de gemeente Schiedam een veiligheidsconvenant over het station. Daarin wordt ook nadrukkelijk de beleving op het station als onderdeel genoemd van een verbeterde veiligheid. Waarbij ook aan aanpassingen in het station wordt gedacht.

Daarnaast is in december een akkoord gegeven op de ruimtelijke visie voor het stationsgebied. Daarbij wordt de station voornamelijk aan de buitenkant aangepakt: het is onder andere de bedoeling om het gebied van stationsplein naar Horvathweg voetgangersvriendelijker maken. Maar voorlopig is een deel van het stationsgebied een bouwput door nu het project Terras aan de Schie en later ook S'Maak.