advertentie
vrijdag 10 juni 2022 21:52

Tjerk van der Ende is presentatietalent van het jaar!

Tjerk van der Ende is presentatietalent van het jaar! Tjerk (achter met award), Nick (voorop) en Philip (midden) bij de uitreiking van de Lokale Media Awards in Hilversum

Tjerk van der Ende is het presentietalent van het jaar geworden. De award werd vanavond uitgereikt door juryvoorzitter Rik van de Westelaken in Beeld en Geluid in Hilversum tijdens de Lokale Media Awards.

Hilversum - Tjerk van der Ende is het presentietalent van het jaar geworden. De award werd vanavond uitgereikt door juryvoorzitter Rik van de Westelaken in Beeld en Geluid in Hilversum tijdens de Lokale Media Awards.

Van der Ende was één van de zeven genomineerden die door de jury van de NLPO (de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) zijn gekozen. De jury was ook dit jaar weer onder de indruk van de kwaliteit van alle kandidaten. De andere zes genomineerden waren Emma de Nooij (1Twente), Nicky do Rosario (OPEN Rotterdam), Daan Warnas (Slotstad RTV), Maxime Cabo (Meer Vandaag), Desi Bootsman (Radio Lelystad) en Carina Roemers (RTV NOF).

Op 14 en 15 mei deden de zeven genomineerden mee aan een talentenweekend van de NLPO. De ervaringen van dit weekend werden meegenomen in het uiteindelijke besluit wie de titel zou krijgen.

Tjerk werd door de jury geroemd om z'n kennis en kunde tijdens het verkiezingsdebat, waarin hij vakkundig het heft in handen nam, de leiding hield en zeer goed op de hoogte was. 

Er was een flinke delegatie van SCHIE afgereisd naar Hilversum. Onze omroep was ook genomineerd in de categorie Nieuws & achtergronden met het programma Verkiezingsdebat deel 2, maar die prijs ging naar Sleutelstad (Leiden) met het programma ‘Afrekenen met vier jaar gemeentepolitiek’.

Ook nog een Eervolle Vermelding

SCHIE kreeg als verrassing ook (als enige omroep) een 'eervolle vermelding' in de Omroep van het Jaar verkiezing. Volgens de jury 'heeft de omroep in korte tijd een opvallende professionaliseringsslag ondergaan, met name op het journalistieke vlak'.
Dé omroep van 2022 werd Zuid West Tv (West Brabant).

De titel Omroep van het Jaar is toegewezen door een aparte vakjury, die bestond uit Milouska Meulens (voorzitter), Fiona Arens, John Olivieira en Celeste Boddaert. De vakjury voor de overige Lokale Media Awards bestond uit Rik van de Westelaken (voorzitter), Bart Jan Cune, Wilma Haan, Timo Kamst, Sieb Kroeske, Ton Verlind en Elger van der Wel.

7bccea47 fb9d 4532 ba08 e520bc42b2c7

Media