advertentie
maandag 20 juni 2022 10:08

Jongen (15) door politiemacht uit zwembad gezet en aangehouden

Jongen (15) door politiemacht uit zwembad gezet en aangehouden Foto: ingezonden

Naar nu bekend is geworden is vrijdagavond een 15-jarige jongen door in totaal vier eenheden van de de politie uit zwembad Groenoord gezet. De politie laat weten dat er vrijdagavond rond 18:00 uur onenigheid in het zwembad was. 'Hierbij werden stoelen naar het personeel gegooid' aldus de politiewoordvoerder. 'Naar aanleiding hiervan werd een 15-jarige jongen gesommeerd om het zwembad te verlaten. Hij weigerde dit en er werd daarop door agenten naar buiten gewerkt en aangehouden voor belediging'.

Schiedam - Naar nu bekend is geworden is vrijdagavond een 15-jarige jongen door in totaal vier eenheden van de de politie uit zwembad Groenoord gezet.

De politie laat weten dat er vrijdagavond rond 18:00 uur onenigheid in het zwembad was. 'Hierbij werden stoelen naar het personeel gegooid' aldus de politiewoordvoerder.

'Naar aanleiding hiervan werd een 15-jarige jongen gesommeerd om het zwembad te verlaten. Hij weigerde dit en er werd daarop door agenten naar buiten gewerkt en aangehouden voor belediging'.

“Tegen sluitingstijd werd een groep jongeren meerdere malen verzocht het zwembad te verlaten”, laat locatiemanager Jordi Bons weten. “Toen de groep dit weigerde besloot het personeel van het zwembad de politie in te schakelen.”

Vaker problemen

Er zijn vaker problemen met jongeren bij het zwembad geweest. In augustus 2020, midden in de coronapandemie, brak er, ondanks extra inzet van beveiliging, tot tweemaal een vechtpartij uit en is het zwembad tijdelijk gesloten geweest als gevolg daarvan. Ook verschaffen jongeren zich toen toegang in de nacht, waardoor politie en beveiliging meermaals moesten uitrukken en de personen moesten verwijderen.

 Volgens de locatiemanager heeft het personeel van het zwembad inderdaad vaker last van problemen met bezoekers. Met het stijgen van de temperatuur, stijgt ook het aantal bezoekers wat volgens de manager ook vaker tot problemen leidt. Volgens Bons is het personeel goed voorbereid op situatie zoals deze. “Het hoort inmiddels bij het werk wat we doen, maar het is zeker niet onze favoriete bezigheid.”

 

 

Media