advertentie
zondag 10 juli 2022 15:38

Trambestuurster loopt gebroken neus op door meppende vrouw met kinderwagen

Trambestuurster loopt gebroken neus op door meppende vrouw met kinderwagen Foto: stockfoto politie

Zaterdagmiddag 9 juli heeft een trambestuurster in Schiedam een gebroken neus opgelopen. Zij kreeg klappen van een vrouw die bij de halte Schubertplein met een kinderwagen wilde instappen. De meppende vrouw is aangehouden.

Schiedam - Zaterdagmiddag 9 juli heeft een trambestuurster in Schiedam een gebroken neus opgelopen. Zij kreeg klappen van een vrouw die bij de halte Schubertplein met een kinderwagen wilde instappen. De meppende vrouw is aangehouden.

Agenten kregen rond 12.50 uur melding van een mishandeling bij de tramhalte Schubertplein in Schiedam. Een 22-jarige vrouw uit Schiedam wilde de tram instappen met een kinderwagen. De trambestuurster vroeg haar in te stappen bij de ingang die hiervoor bedoeld is. Hierop volgde een woordenwisseling en uiteindelijk een vechtpartij tussen de vrouw en trambestuurster.

De 49-jarige trambestuurster is meerdere keren in haar gezicht geslagen. Er moest een ambulance komen en toen bleek dat de neus van de trambestuurster was gebroken.

De Schiedamse was weggelopen in de richting van Vlaardingen en is kort na de mishandeling aangehouden.

De RET noemt het op Twitter 'onacceptabel' dat de trambestuurster is aangevallen: 'Blijf van onze collega's af!' .
RTL Nieuws meldt dat het nu goed gaat met de bestuurster, 'maar de schok is groot'.  "Het is een hele pijnlijke ervaring voor haar" aldus de RET, die aangifte heeft gedaan van de mishandeling. "Dit kan gewoon echt niet."