advertentie
vrijdag 15 juli 2022 23:13

Flink opgevoerde snorscooter in beslag genomen

Flink opgevoerde snorscooter in beslag genomen Foto: Instagram/Dennis Vahstal

De politie heeft in Schiedam een snorscooter in beslag genomen. De tweewieler bleek flink opgevoerd te zijn. Snorscooters mogen maximaal 25 km per uur halen, je hoeft ook (nog) geen helm op en ze hebben een blauw kentekenplaatje. Het in beslag genomen exemplaar bleek volgens de politie de 70 km per uur te halen.

Schiedam - De politie heeft in Schiedam een snorscooter in beslag genomen. De tweewieler bleek flink opgevoerd te zijn.

Snorscooters mogen maximaal 25 km per uur halen, je hoeft ook (nog) geen helm op en ze hebben een blauw kentekenplaatje. Het in beslag genomen exemplaar bleek volgens de politie de 70 km per uur te halen.

De eigenaar van de opgevoerde tweewieler heeft een een zogenaamde WOK-melding aan de broek gekregen. WOK staat voor Wachten Op Keuring: dat houdt in dat het opvoersetje verwijderd moet worden zodat het scootertje weer netjes 25 km per uur rijdt. Daarna moet de scooter naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) om gekeurd te worden. Dat is niet gratis: de RDW rekent € 64,- voor het heractiveren van de scooter en daarnaast moet je nog € 10,10 betalen om de scooter weer op jouw naam te laten zetten.

Vanaf 1 januari is het overigens ook voor snorscooterrijders uit met de wind door de haren tijdens het rijden: dan wordt de verplichting tot het dragen van een valhelm ook voor snorscooters ingevoerd. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat dat al vanaf 1 juli dit jaar verplicht zou zijn, maar dat werd uitgesteld.