advertentie
zondag 04 september 2022 12:16

Woonplus krijgt schildje van Historische Vereniging voor de renovatie van de Lorentzlaan

Woonplus krijgt schildje van Historische Vereniging voor de renovatie van de Lorentzlaan Foto: Historische Vereniging Schiedam

Woonplus Schiedam krijgt van de Historische Vereniging Schiedam (HVS) een ereschildje voor de renovatie van de Lorentzlaan. De Historische Vereniging kent sinds 1978 ereschildjes toe voor goed uitgevoerde restauraties aan Schiedamse panden. 'De twee woonblokken met portieketagewoningen aan de Lorentzlaan werden in de periode 1948-1949 gerealiseerd naar een ontwerp van architectenbureau Spruyt en Den Butter' laat Caroline Nieuwendijk van HVS weten.

Schiedam - Woonplus Schiedam krijgt van de Historische Vereniging Schiedam (HVS) een ereschildje voor de renovatie van de Lorentzlaan.

De Historische Vereniging kent sinds 1978 ereschildjes toe voor goed uitgevoerde restauraties aan Schiedamse panden.

'De twee woonblokken met portieketagewoningen aan de Lorentzlaan werden in de periode 1948-1949 gerealiseerd naar een ontwerp van architectenbureau Spruyt en Den Butter' laat Caroline Nieuwendijk van HVS weten. 'Vervolgens hebben de woningen ruim 70 jaar naar tevredenheid gefunctioneerd en de bewoners met een kleine beurs in Schiedam Oost een plezierig thuis geboden. De winkels langs de plint van de gebouwen werden gefrequenteerd voor de kleine dagelijkse boodschappen'.

Woonplus Schiedam heeft projectarchitect Van Schagen Architecten de opdracht voor de renovatie gegeven en deze is door aannemer ERA Contour uitgevoerd.

Het schildje wordt op zaterdag 10 september om 16:00 uur uitgereikt.