advertentie
vrijdag 07 oktober 2022 14:43

Lever je mes in: regionale actie om steekwapens in te leveren

In de week van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober kan iedereen die van een mes af wil dit anoniem en zonder straf inleveren bij het politiebureau of één van de andere inleverlocaties. De regionale inleveractie vindt plaats om zo te proberen het messenbezit onder jongeren terug te dringen. Naast messen kunnen in deze week ook slag- en stootwapens (zoals boksbeugels) worden ingeleverd. Op www.leverjemesin.nl is een overzicht te vinden van alle inleverlocaties in de regio. 

Schiedam - In de week van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober kan iedereen die van een mes af wil dit anoniem en zonder straf inleveren bij het politiebureau of één van de andere inleverlocaties.

De regionale inleveractie vindt plaats om zo te proberen het messenbezit onder jongeren terug te dringen. De actie wordt georganiseerd door de deelnemende gemeenten (waaronder Schiedam), samen met de politie en jongerenwerk.

Naast messen kunnen in deze week ook slag- en stootwapens (zoals boksbeugels) worden ingeleverd. Op www.leverjemesin.nl is een overzicht te vinden van alle inleverlocaties in de regio. In Schiedam kan dit bij de inleverton op het politiebureau aan het Bijdorpplein.

Op de site zijn ook tips en informatie te vinden om ouders en verzorgers te helpen het gesprek te voeren over messenbezit.