advertentie
donderdag 13 oktober 2022 15:43

Samen Oud, Samen Thuis: tentoonstelling met werk uit de Frankelandgroep vanaf 1 november te zien in het Stedelijk Museum Schiedam

Samen Oud, Samen Thuis: tentoonstelling met werk uit de Frankelandgroep vanaf 1 november te zien in het Stedelijk Museum Schiedam Foto: Aad Hoogendoorn; Bep van Hagen met haar kunstwerk Levensboom

Vanaf dinsdag 1 november is in het Stedelijk Museum Schiedam een tentoonstelling te zien met werken die zijn gemaakt door bewoners en cliënten van de Frankelandgroep. De werken komen uit de wedstrijd Project Kunst van de Frankelandgroep waarin aan de deelnemers werd gevraagd om een kunstwerk in te sturen dat past binnen het thema ‘samen’. Vanwege het grote succes van de wedstrijd werd het Stedelijk Museum Schiedam benaderd. Daar is het werk tot en met 8 januari 2023 te zien in de Stadsgalerij. 

Schiedam - Vanaf dinsdag 1 november is in het Stedelijk Museum Schiedam een tentoonstelling te zien met werken die zijn gemaakt door bewoners en cliënten van de Frankelandgroep.

De werken komen uit de wedstrijd Project Kunst van de Frankelandgroep waarin aan de deelnemers werd gevraagd om een kunstwerk in te sturen dat past binnen het thema ‘samen’. Vanwege het grote succes van de wedstrijd werd het Stedelijk Museum Schiedam benaderd. Daar is het werk tot en met 8 januari 2023 te zien in de Stadsgalerij; een speciale ruimte in het museum waar altijd tentoonstellingen zijn die samen met Schiedammers tot stand zijn gekomen.

Naast de werken zijn ook portretten te zien van de vijf winnaars van deze wedstrijd. Ook zijn er fragmenten te horen van de gesprekken tussen kunstenaar Pris Roos en de winnaars.