advertentie
woensdag 26 oktober 2022 16:50

Bewoners Akkers bezorgd over vervuilde grond in hun wijk: "aantal mensen hebben gezondheidsklachten, die denken door dat havenslib"

De werkzaamheden in de Akkers in Noord liggen al een tijdje stil. Sinds september is er gedoe rondom de grond waarin de aannemer bezig is vanwege ophogingswerkzaamheden. Bewoners zijn bezorgd. Er bleken giftige stoffen in de bodem te zitten, waarna de aannemer de werkzaamheden direct heeft stilgelegd. De buurtbewoners vragen zich af wat er al die tijd voor hun deur heeft gelegen. Het antwoord komt in ieder geval niet van de gemeente Schiedam, want de inhoud van het rapport over de grond blijft achter slot en grendel.

door Nick van Herk en Jarno Wagenveld

De werkzaamheden in de Akkers in Noord liggen al een tijdje stil. Sinds september is er gedoe rondom de grond waarin de aannemer bezig is vanwege ophogingswerkzaamheden. Bewoners zijn bezorgd.

Er bleken giftige stoffen in de bodem te zitten, waarna de aannemer de werkzaamheden direct heeft stilgelegd. De buurtbewoners vragen zich af wat er al die tijd voor hun deur heeft gelegen. Het antwoord komt in ieder geval niet van de gemeente Schiedam, want de inhoud van het rapport over de grond blijft achter slot en grendel.

“Het laatste wat we weten is dat het hier achter ook stil is komen te liggen en dat ze de inhoud niet prijsgeven”, verteld een bezorgde bewoner. Net als andere wijkbewoners verwachten ze meer informatie en duidelijkheid van de Gemeente Schiedam. De gemeente verwijst naar de app van de aannemer waarin alle informatie zou staan. Toch is er verbolgenheid over het geheimhouden van de informatie over wat er nou precies in de grond zat op de Linzenakker en Speltakker.

Zolang de inhoud van het rapport onduidelijk blijft en men niet weet welke eventueel gevaarlijke stoffen er in de grond zitten, des te meer ruimte er is voor speculatie. Zo zijn er ernstige zorgen over de gezondheid. “Ik heb al gehoord dat er nu een aantal mensen met gezondheidsklachten zijn, die denken dat het komt door het havenslib.”

Media