advertentie
zondag 30 oktober 2022 10:37

Van Stigt Thans blijft koploper in Ereklasse dammen na zege op tweede team

In de vierde speelronde van de Nationale Damcompetitie stond in Schiedam het duel tussen het eerste en het tweede team van Van Stigt Thans op het programma. Officieel was het een thuiswedstrijd voor Van Stigt Thans 2. De zeges voor het eerste team kwamen voor rekening van Vadim Virny, Anatoli Gantvarg, Ron Heusdens en Frits Luteijn. Vanwege de afwezigheid van Emre Hageman bleef het tiende bord leeg. Het eerste team van Van Stigt Thans won de broederstrijd uiteindelijk met 5-13. 

 

door Patrick de Boer

In de vierde speelronde van de Nationale Damcompetitie stond in Schiedam het duel tussen het eerste en het tweede team van Van Stigt Thans op het programma.

Officieel was het een thuiswedstrijd voor Van Stigt Thans 2. De zeges voor het eerste team kwamen voor rekening van Vadim Virny, Anatoli Gantvarg, Ron Heusdens en Frits Luteijn. Vanwege de afwezigheid van Emre Hageman bleef het tiende bord leeg. Het eerste team van Van Stigt Thans won de broederstrijd uiteindelijk met 5-13.

Van Stigt Thans 1 blijft door de zege koploper in de Ereklasse met 8 punten. Van Stigt Thans 2 staat op de gedeelde tiende plaats met 1 punt. Concurrent WDSV uit Wageningen (dat net als Van Stigt Thans 1 ook al zijn wedstrijden heeft gewonnen) mocht, in verband met jeugdwedstrijden, het duel tegen degradatiekandidaat DES Lunteren uitstellen.