advertentie
vrijdag 04 november 2022 18:31

Roeiende politievrouwen maken eerste stop marathon in Schiedam: "Voor Michele in haar strijd tegen kanker"

Met een volle maag springen de dames van Blauwe Haven Rotterdam weer in hun roeiboot. In totaal moet er vandaag 42,8 kilometer worden afgelegd. “We zijn nu bij een van de tussenstops van de roeimarathon van Michele”, zegt Jackie Blok. Jackie woont al enige tijd in Schiedam en is een goede vriendin van Michele van Dijk. “Een initiatief van de politie Rotterdam, als één van de initiatieven binnen de crowdfunding die we hebben opgezet zijn voor Michele in haar strijd tegen kanker.” 

door Nick van Herk

Met een volle maag springen de dames van Blauwe Haven Rotterdam weer in hun roeiboot. In totaal moet er vandaag 42,8 kilometer worden afgelegd. De eerste twee uur zitten er op en de eerste stop is bij de Jachthaven in Schiedam. Ondanks de gure wind in de vroege ochtenduren zijn de roeiers vastberaden om tot het einde door te gaan.

“We zijn nu bij een van de tussenstops van de roeimarathon van Michele”, zegt Jackie Blok. Jackie woont al enige tijd in Schiedam en is een goede vriendin van Michele van Dijk. “Een initiatief van de politie Rotterdam, als één van de initiatieven binnen de crowdfunding die we hebben opgezet zijn voor Michele in haar strijd tegen kanker.” 

Zes jaar geleden werd Michele van Dijk geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Een lange periode van veel onzekerheid een eindeloze behandelingen volgde. “Michele is binnen de huidige, reguliere zorg opgegeven. Ze zit nu in haar laatste behandeling die mogelijk is volgens de artsen. Dit is haar laatste redmiddel. We hopen dat alles waar we mee bezig zijn, gaat helpen om haar te laten overleven.” 

Ondanks dat oncologen in Nederland niets meer voor haar kunnen doen, geeft Michele de moed niet op: samen met haar ‘overlevingsteam’ is ze op zoek naar behandelmogelijkheden die haar leven en dat van anderen wél kunnen redden. Het team vond overtuigende gespecialiseerde behandeling. Omdat deze gespecialiseerde behandeling niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar is er een crowdfunding gestart: ‘Samen sterk voor Michele’.

Eén grote blauwe familie

De roeimarathon vandaag is onderdeel van de crowdfunding. Een initiatief vanuit de Blauwe Haven in Rotterdam. Een project waarbij politiemedewerkers geholpen worden bij herstel na uitval door mentale overbelasting. Bert is een van de begeleiders binnen de Blauwe Haven. Volgens Bert werd er niet getwijfeld nadat zij een telefoontje kregen over de crowdfunding: “Onze meiden hebben direct gezegd; we willen wat voor Michele doen. We zijn een grote blauwe familie en zo voelen we dat allemaal. Als er iets met iemand gebeurd, zullen we altijd daarvoor in de bres springen.”

In totaal is er voor de crowdfunding een bedrag van 90.000 euro nodig. In de eerste drie weken hebben we bijna 20.000 euro opgehaald. Nu door de actie van de politie Rotterdam hebben we het echt over ongelofelijk veel donateurs die erbij zijn gekomen. We zitten nu bijna op 25.000 euro. We hebben nog een lange weg te gaan, maar dat maakt niet uit: we gaan door.”

Media