advertentie
donderdag 10 november 2022 14:06

"We zullen elk jaar in december meer bloeiende planten vinden"

Sinterklaas is weer bijna in het land, maar de natuur is nog volop in bloei en de bomen hebben nog veel blad. Doordat het steeds warmer wordt als gevolg van de klimaatverandering moet er halverwege november nog steeds gras gemaaid worden en onkruid gewied.  "Als je nou een leuk onderzoekje wil hebben van hoe hard dat het gaat, dan is het misschien een leuke maatgever om te kijken dat je elk jaar in december meer bloeiende planten zult vinden" zegt Priscelline van de Pas, coördinator van de Plantenwerkgroep bij Natuurcentrum de Boshoek.

door Rinke Couvreur en Matthijs Rorije

Sinterklaas is weer bijna in het land, maar de natuur is nog volop in bloei en de bomen hebben nog veel blad. Doordat het steeds warmer wordt als gevolg van de klimaatverandering moet er halverwege november nog steeds gras gemaaid worden en onkruid gewied.  

"Als je nou een leuk onderzoekje wil hebben van hoe hard dat het gaat, dan is het misschien een leuke maatgever om te kijken dat je elk jaar in december meer bloeiende planten zult vinden" zegt Priscelline van de Pas, coördinator van de Plantenwerkgroep bij Natuurcentrum de Boshoek.

Priscelline is zelf al heel lang bewust bezig: "Ik ben heel zuinig hè, dus ik gooi al jarenlang het water van de afwas door de wc. Maar daar word ik hartgrondig om uitgelachen. En nu hoor je dat soort adviezen dat het toch wel kan doen. Nou ja nu voel ik me wel weer gesteund van"
Ze heeft ook een advies: "Dat we eenvoudiger moeten gaan leven. En natuurlijk eten uit de omgeving, probeer dat ook te doen. Toevallig ben ik gisteren naar een workshop over gezondheid gegaan en daar heb ik gehoord dat bijvoorbeeld meer nog dan al die gevaarlijke dingen als roken en overgewicht, noem maar op, hebben ze wetenschappelijk onderzoek gedaan dat sociale contacten ontzettend belangrijk zijn. Dat schijnt enorm te helpen in het houden van je gezondheid."  

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media