advertentie
maandag 28 november 2022 12:05

Meer intercity’s, dus ook langere perrons op Schiedam Centrum

Het perron van twee sporen op Schiedam Centrum worden verlengd. Het gaat om spoor 1 en 2. Volgens ProRail wordt het station aangepast om ervoor te zorgen dat er meer intercity’s kunnen stoppen. Enkele weken geleden kondigde het Rijk een miljardeninvestering aan voor versterking van het openbaar vervoer. Onder andere op het traject tussen Rijswijk en Rotterdam moeten meer treinen rijden. Om dat uit te kunnen voeren komen er twee sporen bij tussen Delft en Schiedam. En om de treinen ook te kunnen laten stoppen op Schiedam Centrum worden in 2023 en 2024 de perrons verlengd.

door Tjerk van der Ende

Het perron van twee sporen op Schiedam Centrum worden verlengd. Het gaat om spoor 1 en 2. Volgens ProRail wordt het station aangepast om ervoor te zorgen dat er meer intercity’s kunnen stoppen.

Enkele weken geleden kondigde het Rijk een miljardeninvestering aan voor versterking van het openbaar vervoer. Onder andere op het traject tussen Rijswijk en Rotterdam moeten meer treinen rijden. Om dat uit te kunnen voeren komen er twee sporen bij tussen Delft en Schiedam. En om de treinen ook te kunnen laten stoppen op Schiedam Centrum worden in 2023 en 2024 de perrons verlengd.

De intercity’s, die langer zijn dan sprinters, stoppen nu alleen op spoor 3 en 5. De andere sporen 1 en 2 werden voorheen intensiever gebruikt door de sprinters die reden op de Hoekse Lijn. Maar door de ombouw van het treinspoor naar de metro worden de perrons minder ingezet.

De ambitie is om meer intercity’s te laten rijden op het traject. ProRail heeft bij de gemeente al een vergunning aangevraagd. De bedoeling is dat komend jaar één van de perrons al verlengd wordt. In 2024 volgt het andere perron.

Sporen

Spoor 2 (links) is korter dan spoor 3 (rechts)