advertentie
dinsdag 29 november 2022 15:31

Feestdagen zorgen voor run op speelgoed bij kringloopwinkel

Het is behoorlijk aanpoten voor de medewerkers van kringloopwinkel Het Goed. Met de feestdagen voor de deur brengen steeds meer Schiedammers een bezoek aan de winkel. ‘We merken dat er steeds meer tweedehands speelgoed verkocht wordt. ’

door Nick van Herk

Het is behoorlijk aanpoten voor de medewerkers van kringloopwinkel Het Goed. Met de feestdagen voor de deur brengen veel Schiedammers een bezoek aan de winkel. "We merken dat er steeds meer tweedehands speelgoed verkocht wordt".

Met de donkere maanden in aantocht besluiten meer stadsgenoten om hun inkopen voor de feestdagen niet in het winkelcentrum, maar bij de kringloopwinkel te doen. Bart Leijdens is teamleider bij kringloopwinkel Het Goed ziet dat het steeds drukker wordt in het pand aan de ‘s Gravelandseweg. “Zeker in deze dure tijd maken steeds meer mensen een meer bewuste keuze.”

Volgens Leijdens zorgt de inflatie er voor dat het publiek van de kringloopwinkel steeds diverser wordt. “Waar het vroeger wat ouder was, zien we steeds meer jonge mensen ook de omslag maken. Het stoffige imago van tweedehands spullen gaat er steeds meer van af. Dat is voor ons heel goed om te zien.”

Leijdens verwacht dat de komende periode de drukte alleen maar zal toenemen. ‘Chaotisch’, maar vooral ook ‘leuk’, zegt Leijdens. “We weten nooit wat we binnenkrijgen. Elke dag is weer een verrassing. We improviseren zo veel mogelijk, zo maken we er elke dag met elkaar een feestje van.”

 

Media