advertentie
woensdag 30 november 2022 15:39

Handhavers stuiten opnieuw op complete winkel vol met namaakartikelen

Handhavers stuiten opnieuw op complete winkel vol met namaakartikelen Foto: Twitter/Handhaving

Voor de tweede keer binnen twee weken zijn handhavers van de gemeente en de politie op een winkel met namaakartikelen in de Spaanse Polder gestuit. Het betrof dit keer een professioneel uitziende winkel. De handhavers van het Interventieteam Ondermijning kwamen de illegale winkel dinsdag op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Meer dan 1.500 artikelen zijn in beslag genomen. Het pand is met spoed gesloten door de burgemeester.

door Matthijs Rorije

Voor de tweede keer binnen twee weken zijn handhavers van de gemeente en de politie op een winkel met namaakartikelen in de Spaanse Polder gestuit.

Het betrof dit keer een professioneel uitziende winkel. De handhavers van het Interventieteam Ondermijning kwamen de illegale winkel dinsdag op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Meer dan 1.500 artikelen zijn in beslag genomen. Het pand is met spoed gesloten door de burgemeester.

Ook op 15 november werd er een inval gedaan in een pand in de Spaanse Polder. Ook toen werden er zo'n 1.500 namaakartikelen in belag genomen. Alleen was die 'winkel' een stuk minder profi: de kleding zat in vuilniszakken. Volgens de handhavers deden toen diverse merken aangifte.

Holsteiner-project

De invallen maken deel uit van het zogenaamde Holsteiner-project, dat sinds 2014 draait. 'De overheden zijn extra alert op malafide bedrijven in dit gebied en pakken deze bij misstanden zowel strafrechtelijk, fiscaal als bestuursrechtelijk aan. Project ‘Holsteiner’ heeft in het verleden grote focus gehad op autoverhuurbedrijven, maar ook andere malafide bedrijven krijgen bijzondere aandacht van het project' aldus de politie.

'Door een projectmatige aanpak met onder andere buurgemeente Rotterdam, het Openbaar Ministerie, politie en belastingdienst wil de gemeente Schiedam naar veilige en bedrijfseconomisch integere gebieden. De gemeenten geven hiermee een duidelijk signaal af dat criminaliteit hier geen toekomst heeft' staat in een bericht op de website SchieDistrict van de gemeente. 'Hoewel de veiligheid in het gebied sinds 2014 aanzienlijk is verbeterd, blijft het nodig alert te blijven. Aanpak van de ondermijning is en blijft een voorwaarde voor de ingezette herstructurering van het gebied'.