advertentie
donderdag 01 december 2022 12:12

De Stem van Schiedam: het waterschap gooit de zuiveringsheffing omhoog, wat vindt u daarvan?

Schiedammers moeten meer gaan betalen voor de waterzuivering. Voor de alleenstaande bedraagt de verhoging € 15,- en voor de gezinnen € 45,-. Er was een voorstel gedaan om voor de mensen die in de bijstand zitten dit bedrag kwijt te schelden, maar dit voorstel is er niet doorheen gekomen. We gingen de straat op om aan de Schiedammers te vragen wat zij van de zuiveringsheffing vinden.

door Kimberley Meurs

Schiedammers moeten meer gaan betalen voor de waterzuivering. Voor de alleenstaande bedraagt de verhoging € 15,- en voor de gezinnen € 45,-. Er was een voorstel gedaan om voor de mensen die in de bijstand zitten dit bedrag kwijt te schelden, maar dit voorstel is er niet doorheen gekomen.

We gingen de straat op om aan de Schiedammers te vragen wat zij van de zuiveringsheffing vinden. "Voor water ben ik het er wel mee eens dat de prijzen omhoog gaan, voor gas en licht daar zie ik echt wel problemen“, aldus een voorbijganger. Een ander zegt: “Dat vindt ik eigenlijk het heftige van het verhaal, want die mensen hebben straks geen geld om boodschappen te doen”.

Media