advertentie
woensdag 07 december 2022 08:24

Klantgegevens Caiway na hack op straat

Caiway, de in Schiedam gevestigde provider, maakt vandaag bekend dat er maandag 5 december een grote hack heeft plaatsgevonden waarbij persoonsgegevens van klanten zijn buitgemaakt. Het gaat specifiek om gegevens van klanten van Caiway Mobiel, die zijn volgens het bedrijf 'uit de bestelomgeving ontvreemd'. Het gaat om namen, adressen, e-mailadressen, geboortedata, telefoonnummers en bankrekeningnummers.

Caiway, de in Schiedam gevestigde provider, maakt vandaag bekend dat er maandag 5 december een grote hack heeft plaatsgevonden waarbij persoonsgegevens van klanten zijn buitgemaakt. 

Het gaat specifiek om gegevens van klanten van Caiway Mobiel, die zijn volgens het bedrijf 'uit de bestelomgeving ontvreemd'. Het gaat om namen, adressen, e-mailadressen, geboortedata, telefoonnummers en bankrekeningnummers.

Bij de hack zijn volgens Caiway geen wachtwoorden, creditcardgegevens en klantnummers gestolen. 'Het is voor klanten daarom niet nodig om wachtwoorden te wijzigen'. Wel worden de klanten geadviseerd 'om alert te zijn op mogelijke e-mail- en telefoonfraude. Een combinatie van verschillende persoonsgegevens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor identiteitsfraude en phishing' aldus het bedrijf. 

De Autoriteit Persoonsgegevens is op de hoogte gebracht. Het Cybersecurity-bedrijf Tesorion is ingeschakeld om te helpen de problemen op te lossen. 'Ook is er nauw contact met politie en justitie'. De bestelpagina’s van Caiway Mobiel zijn tijdelijk niet beschikbaar.  

Klanten waarvan de gegevens gestolen zijn worden door Caiway persoonlijk geïnformeerd'.