advertentie
woensdag 07 december 2022 11:33

Schiedammers kunnen ‘zakje zuurkool’ krijgen als bedankje voor hun inzet als vrijwilliger

Vrijwilligers in Schiedam opgelet. Vanaf vandaag kan er een ‘geschenkje’ worden aangevraagd bij KLiK. Tussen de flessen wijn, sleutelhangers en vijf verse oliebollen staat een wel heel opmerkelijk bedankje. Schiedammers die zich vrijwillig inzetten voor de stad kunnen namelijk ook kiezen voor een ‘zakje zuurkool met verse dadels’ en dat valt niet bij iedereen in goede aarde: ‘Hoe is dit een waardering?’

door Nick van Herk

Vrijwilligers in Schiedam opgelet. Vanaf vandaag kan er een ‘geschenkje’ worden aangevraagd. Naast de flessen wijn, sleutelhangers en verse oliebollen staat een wel heel opmerkelijk bedankje. Schiedammers die zich vrijwillig inzetten voor de stad kunnen namelijk ook kiezen voor een ‘zakje zuurkool met verse dadels’ en dat valt niet bij iedereen in goede aarde: ‘Hoe is dit een waardering?’

‘Heerlijke verse zuurkool van ‘t vat en krijg er ook verse dadels bij’, zo staat de gezonde lekkernij beschreven op de website van KLliK Vrijwilligers. Vanaf vandaag kunnen vrijwilligers een geschenkje aanvragen als blijk van waardering voor hun inzet als vrijwilliger. Vrijwilligers met een vrijwilligerspas kunnen een KLiK-account aanmaken en een geschenkje bestellen.

Marjan Hartman is verbolgen over de ‘geschenkjes’ waar de vrijwilligers uit kunnen kiezen. Hartman is werkzaam bij een van de hulporganisaties in de stad en werkt veel met vrijwilligers samen. “Hoe durven ze dit te geven? 500 gram zuurkool of vijf oliebollen. Is dit een blijk van waardering voor de vrijwilligers?” Hartman is zelf ook vrijwilliger geweest en vindt dat er vroeger meer waardering was voor de inzet van vrijwilligers dan tegenwoordig. “De waardering is heel erg omlaag gegaan.”

Wat Hartman betreft mag de blijk van waardering vanuit de gemeente wel wat meer zijn. “Ze mogen wel wat meer centjes uitgeven voor de vrijwilligers van Schiedam. Ze doen enorm veel en dan krijg je een zakje zuurkool.”

Het keuze-assortiment bestaat uit 39 producten die door de Schiedammers gekozen kunnen worden. Variërend van een doosje bonbons tot tandpasta tabs of een fles chardonnay. Vrijwilligers die een kleinigheidje willen bemachtigen moeten snel zijn. De actie van KLiK Vrijwilliger loopt tot zondag 18 december.